Vanaf 3 maart kunnen er weer pretecho's gemaakt worden;
check de mogelijkheden en richtlijnen bij de betreffende praktijk. 

Pretecho

[breadcrumb]

Hier in Nederland worden in elk geval twee echo’s van tijdens je zwangerschap gemaakt/geadviseerd: de ‘termijnecho’ om o.a. de termijn van de zwangerschap te bepalen (week 7-12) en een ‘screeningsecho’ om gezondheidskundige reden (rond week 20). Deze echo’s zitten bij de meeste mensen standaard in het ziektekostenpakket.
Sommige verloskundigepraktijken voeren ook de (inwendige) vitaliteitsecho (week 7-8) en een liggingsecho (rond week 36) uit.

zwanger regio nijmegen echo echografie pretecho

Naast deze echo’s is het mogelijk om – op eigen kosten – een extra echografie te laten doen zonder medische aanleiding. Voor deze zogenaamde pretecho kun je op steeds meer plaatsen terecht. Er zijn 2D echo’s, 3D echo’s en zelfs 4D echografie (een filmpje van 3D foto’s). Pretechobureaus bieden de pretecho aan op allerlei media zoals foto’s en dvd’s.

Als je je baby compleet op de echo wil krijgen, is het wel zaak om dit vóór de 26e week te doen, anders is het kindje al te groot. Details van je baby kunnen dan natuurlijk nog wel in beeld worden gebracht.
Als je vanaf ongeveer 28 weken een 3D- of 4D pretecho laat maken kun je al goed zien hoe je kindje eruit ziet. Ook al zit de baby nog in de buik, je kunt al volop speculeren over op wie hij of zij lijkt! Beleef je zwangerschap nog intenser door heerlijk naar je baby te kijken!
Kun je niet wachten om het geslacht van je kindje te weten? Dan kun je al vanaf week 16 terecht bij een echobureau.

Waar

Neem contact op met een van onderstaande locaties voor het maken van een afspraak:

Hier ook vermeld staan? Kijk hier voor de mogelijkheden van een gratis vermelding

Wanneer

Vanaf week 12 tot ongeveer week 34

Kosten

Variërend tussen €25 (2D) en €150 (4D)