Zwangerschapsfotografie

[breadcrumb]

Natuurlijk heb je zelf al tig keer voor de spiegel gestaan om een selfie van jou en je buik te maken. Of heeft je partner elke week een follow-up kiekje gemaakt. Maar heb je ook al een professionele fotoshoot overwogen? Het is een unieke gebeurtenis en dat vraagt natuurlijk om professioneel vastgelegd te laten worden! Er zijn diverse fotografen die zich gespecialiseerd hebben in zwangerschapsfotografie.

Als je iets meer wil dan alleen maar die simpele kiekjes, is dit een heel mooi moment. Bedenk ook alvast wat je ongeveer wil: binnen, buiten, kleur of niet, alleen de buik of helemaal, met of zonder kleding, met of zonder partner (en kinderen), etc. Of misschien wil je een hele serie over de gehele zwangerschapsperiode. Alles is mogelijk. Google maar eens op ‘zwangerschapsfotografie’, verzamel je ideeën op Pinterest en en bespreek de voorbeelden en mogelijkheden met de fotograaf.

Bay Area photographer Keri Vaca is taking portraits of homeless pregnant women to show them how beautiful they are.
Credit: Keri Vaca
Link back: http://www.smallmiraclesphoto.com/

 

Waar

Wil je hier ook vermeld staan? Laat het ons weten via de ‘gratis vermelding‘.

Wanneer

De beste tijd voor een shoot is tussen de 32 en 36 weken (dan is je buik op z’n mooist); bij een meerling is dat overigens tussen week 25-30.

Kosten

Vanaf €50 (simpele shoot, geen nabewerkingen) tot zo gek je het wil maken met afdrukken, vergrotingen, canvas, etc.

Tips

  • draag geen knellende kleding
  • verzorg vooraf je handen en nagels (deze komen toch best vaak in beeld)
  • neem meerdere kledingsetjes mee om af te kunnen wisselen (bandeautopjes, blazers, mooie lingerie. etc. en vergeet de spijkerbroek niet, die is altijd erg mooi op de foto)
  • Lees hier de tips van Robert van Grinsven.

Lijkt een New Born fotoshoot je misschien ook wel iets? Plan dit dan al tijdens je zwangerschap! Klik hier voor meer informatie. De beste periode om een newborn goed vast te leggen is in de eerste twee weken na de geboorte.