Zwanger in Nijmegen

ontzwangeren

Ontzwangeren

Je kunt je afvragen wat dit item doet op een zwangerinformatiewebsite, maar dit is zo belangrijk om te weten ter voorbereiding op wat er komen kan ná je zwangerschap, oftewel postpartum.

» Wat je kunt gaan doen ná je zwangerschap

Als je voor het eerst gaat bevallen, kun je ervoor kiezen om het volgende niet te lezen. Net als dat kraampakket van je zorgverzekering die je dus niet moet openen. Een bevalling is namelijk fysiek gezien verre van een roze wolk. Je lichaam krijgt het zo zwaar te verduren dat je je afvraagt of het ooit nog goed zal komen. En om je alvast uit de droom te helpen: het zal ook nooit meer zoals voorheen worden. Dat kan ook niet, want de spieren en banden hebben een dusdanige optater gekregen dat je er altijd wel iets van zal overhouden. Er zijn moeders die zeggen dat ze er zonder kleerscheuren erdoorheen zijn gekomen. Dan hebben ze heel veel geluk gehad, maar de kans is groot dat ze niet de gehele waarheid vertellen en het graag liever vergeten.

» Help je herstel een handje! Check hier de mogelijkheden in de regio Nijmegen

Er valt echter wel iets te doen om het herstel zo goed mogelijk te bevorderen. Neem hierbij het advies van je verloskundige, de kraamhulp, je huisarts dan ook echt ter harte!

Wat kun je verwachten

Na een bevalling kun je last krijgen van:

Wat valt eraan te doen

In de regio Nijmegen zijn de volgende mogelijkheden te vinden om je te helpen bij je herstel:

Mis je informatie hier? Tips zijn welkom!