Kinderopvang

Het is raadzaam om al tijdens de zwangerschap naar een geschikte kinderopvang op zoek te gaan. Er is voor ieder wat wils en de keuze is reuze. Bedenk vooral vooraf waar je je waarschijnlijk het prettigst bij voelt, maar ga ook even langs bij die andere locatie waar je eigenlijk over twijfelt. Wie weet valt het mee. Een plek kiezen om je kind een dag of meerdere dagen voor meerdere uren achter te laten is een gevoelskwestie, dus laat bij je keuze vooral je gevoel spreken.

TIP: vraag een rondleiding aan bij minimaal drie opvangmogelijkheden, waaronder een van je minste keuze.

Kinderdagverblijf of gastouder

De regio biedt tal van mogelijkheden voor kinderopvang en er is voor ieder wat wils. Googlen levert je vast al genoeg mogelijkheden op, daarom hier alleen een aantal organisaties op een rijtje.

Grootschalige regionale opvangmogelijkheden zijn te vinden bij:

Kleinschalige kinderopvangmogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

Bij sommige locaties zijn babygroepen aanwezig.

Je kunt er ook voor kiezen om je kind in huiselijke sfeer te plaatsen, bijvoorbeeld bij een gastouder. Dit is zeer kleinschalig met vaak een enkel begeleidend persoon. Sommige gastouders bieden zichzelf aan, via een wijkkrant of wijkalp, maar de meeste gastouders zijn aangesloten bij een grote organisatie of gastoudersbureau, bijvoorbeeld:

Let er wel op dat de gastouder gecertificeerd is en mogelijk zelfs is aangesloten bij een brancheorganisatie, bijvoorbeeld Brancheorganisatie Kinderopvang.

TIP: vraag anderen naar hun ervaringen!
weliswaar uit vlaanderen maar principe is overal hetzelfde…