Over mijn zwangerschap

Alweer zes jaar geleden, zo rond deze periode, raakte ik zwanger van mijn eerstgeborene. Het was onverwacht en zeker sneller dan verwacht, dus dat was even wennen…

Dat moment waarop het voor het eerst echt tot mij binnendrong weet ik nog heel goed. Ik kon de klok gelijkzetten op mijn menstruatiecyclus, dus toen die uitbleef op het moment dat ik het verwachtte, wist ik het meteen. Enigszins verbouwereerd liep ik terug naar mijn werkplek. Ik kon het niet meteen een plek geven. Besloot het even een paar dagen te geven.

Het weekend erna ging ik met mijn ouders naar mijn zus (of eigenlijk naar de pasgeboren kleine van mijn zus). Inmiddels voelde ik het aan alles dat het zo moest zijn, maar ik had nog niet de bevestiging van een test. Durfde dat niet. Maar met die kleine in de armen wilde ik het zeker weten of ik negen maanden later er ook zo bij zou zitten. Probeer maar eens ongemerkt met je ouders in de buurt een zwangerschapstest te kopen. Dat lukte dus niet. En op zondag waren de winkels toen nog gesloten dus ik moest tot maandag wachten.

En zelfs toen lukte het pas tegen het einde van de middag om naar een drogist te gaan. Manlief wilde eerst naar een motorwinkel in Cuijk (grappig he, hoe je dit soort details dan nog zo goed kunt herinneren). En eindelijk kon ik dan die test doen. Niet wachten tot de volgende ochtend, gewoon meteen bij thuiskomst naar de wc en dat ding in die piesstraal houden. Ik was de pot nog niet af of de strepen waren al aanwezig. Ja hoor, ik was zwanger!

zwanger nijmegen
bewijs van zwangerschap!

En dan weet je het…

Maar wat dan? Dan… moet je wachten. Na een week naar dit moment te hebben toegeleefd – en natuurlijk al het een en ander op internet opgezocht – had ik gelukkig al ergens gelezen dat na dit euforisch moment een periode van wachten volgt. Want je gaat het nog niet aan iedereen vertellen (de reden waarom ik dat niet wilde en er ook heel lang mee wachtte om het te vertellen volgt in een later blog) en je kunt ook nog niet naar de verloskundige voor een echo. Maar wat ik al wel kon was me aanmelden bij Moeders voor Moeders. Kon ik het in elk geval aan iemand vertellen! 🙂

-x- Monique -x-

Wil jij jouw verhaal over jouw ontdekking ook vertellen? Dat kan! Reageer op dit blogbericht of deel je verhaal op de Zwanger024-facebookpagina. Je kunt ook je verhaal doen als gastblogger, stuur dan even een mailtje naar info@zwanger024.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.